Home   Nieuws   Over ons   Contact   Switch to English   Onderwijs   Kunst   Natuur   Lepra 
Over ons


Wie zijn wij
Jaarverslagen
Waar werken wij
Met wie werken wij
Het indienen van aanvragen
Het beleid van de stichting
Wie was Alan Turing
Hoe is de stichting georganiseerd
Werken bij de Turing Foundation
Contactinformatie

Wie zijn wij
In 2006 werd de Turing Foundation opgericht door Pieter en Franšoise Geelen. De naam Turing Foundation is een eerbetoon aan Alan Turing (1912-1954), de Britse wetenschapper die door velen wordt gezien als de grondlegger van de computerwetenschap. Alan Turing is altijd een van de helden geweest van Pieter Geelen. Toen hij na zijn informaticastudie in 1991 samen met een studievriend een bedrijf opzette, noemden zij het de Turing Machine Company. Dit bedrijf werd uiteindelijk in 2005 onder de naam TomTom naar de beurs gebracht. Uit die opbrengst werd de Turing Foundation opgericht.

Bij de oprichting kozen Pieter en Franšoise Geelen vier bestedingsdoelen: kunst, onderşwijs, natuur en lepra. Onderwijs en natuur richten zich op projecten in ontwikkelingslanden (hoofdzakelijk Afrika), kunst richt zich uitsluitend op Nederland. Zie voor nadere details de webpagina's over

Onderwijs
Kunst
Natuurbescherming
Leprabestrijding
De Turing Toekenning
De Turing Nationale Gedichtenwedstrijd
De Turing Museumbussen

Het budget van de Turing Foundation bedraagt zo'n € 4.000.000 per jaar. Sinds de oprichting doneerde de stichting aan bijna 300 (meerjarige) projecten in totaal zo'n Ç 30,000,000. De Turing Foundation won in 2009 en in 2011 de Transparantprijs.

De Turing Foundation heeft de ANBI-status, haar fiscaal nummer is 81 61 09 229.


Jaarverslagen


Al onze jaarverslagen en jaarrekeningen zijn beschikbaar in electronisch formaat.
Indien u prijs stelt op een papieren versie, stuur dan een E-mail naar info@turingfoundation.org.


Jaarverslag 2016


Het indienen van aanvragen
Voor het doen van aanvragen verwijzen wij u naar onze aanvraagprocedures.


Beleid
Een digitale versie van het stichtingsbeleid is hier te downloaden:
Beleidsdocument (april 2016, PDF)

Waar werken wij
Voor een overzicht van lokaties waar de Turing Foundation actief is verwijzen wij u naar het geografisch overzicht.Met wie werken wij
Voor een overzicht van organisaties waarmee de Turing Foundation projecten doet of heeft gedaan verwijzen wij u naar het partneroverzicht.Wie was Alan Turing
Alan Turing De naam Turing is een eerbetoon aan Alan Turing (1912-1954), de Britse wetenschapper die door velen wordt gezien als de grondlegger van de moderne computerwetenschap. Zijn "Turing Machine" vormt de grondslag voor de Complexiteitstheorie, zijn "Turing Test" een van de filosofische hoekstenen van de Kunstmatige Intelligentie. Ook hielp hij in de 2e wereldoorlog de Enigma-code te breken waarmee Duitse onderzeeŰrs hun communicatie versleutelden.

Turing is altijd een van de helden geweest van de oprichter van onze stichting, Pieter Geelen. Toen Geelen na zijn informatica-studie in 1991 samen met een studievriend een bedrijf opzette, noemden zij het de Turing Machine Company. Dit bedrijf werd uiteindelijk in 2005 onder de naam TomTom naar de beurs gebracht. Uit de opbrengsten van die beursgang werd de Turing Foundation opgericht.


Hoe is de stichting georganiseerd

Directie

Ellen Wilbrink is directeur voor kunst en lepra. Ellen studeerde Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Zij was van 2008 tot 2012 bij de Turing Foundation werkzaam als projectmanager. Daarvoor werkte zij bij Erfgoedvereniging Heemschut, het Rijksmuseum en het VSBfonds.

Minke van Rees is directeur voor natuur en onderwijs. Minke studeerde Sociale Geografie aan de Universiteit van Groningen. Zij werkte ruim 10 jaar als team en programma manager bij Stichting DOEN en was verantwoordelijk voor diverse onderwerpen binnen het thema duurzaam ondernemen.

contactinformatie


Staf

Florentine van Waesberghe-Six is Projectmedewerker Kunst en is verantwoordelijk voor de monitoring en evaluatie van kunstprojecten en algemene ondersteuning voor het kantoor. Florentine studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Groningen. Hiervoor werkte zij als projectleider bij Fortis Foundation en MVO Nederland en als co÷rdinator Turing Museumpleinbus voor het Stedelijk Museum, Rijksmuseum en Van Gogh Museum.Bestuur

Pieter Geelen (voorzitter)
Oprichter TomTom NV.
Nevenfuncties: Oprichter en bestuursvoorzitter Mapcode Foundation. Bestuurslid Raad van Toezicht Hortus Botanicus Amsterdam.

Jeroen Davidson (penningmeester)
Managing partner Ernst & Young Tax Advisers Nederland / België
Nevenfuncties: penningmeester / bestuurslid van Stichting Gan Hasjalom, Stichting AHA en de Bischoffsheim Stichting.

Volkert Engelsman
Directeur en oprichter van Eosta BV.
Beloning

Beloning van directie en medewerkers is vastgesteld op basis van salarissen van vergelijkbare vermogensfondsen en goede doelenorganisaties.
De bestuursleden doen hun werk voor de Turing Foundation onbezoldigd.
De Turing Foundation heeft de ANBI-status; Fiscaal nummer: 81 61 09 229.