Nederlands

PRESS RELEASE
€4.000.000,- for Coral Reef protection

Our apologies!
The remainder of this web page has not been translated

Amsterdam, 2 juli 2007 - De Turing Foundation, het vermogensfonds dat in 2006 werd opgericht door Tom Tom topman Pieter Geelen en zijn vrouw, schenkt 4,2 miljoen euro aan natuurbeschermingsprojecten in ontwikkelingslanden. Binnen natuurbescherming kiest de Turing Foundation voor de kraamkamers van de zee en het verduurzamen van landbouw in ontwikkelingslanden.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) ontvangt 3 miljoen euro voor de bescherming van de Koraaldriehoek in zuidoost-AziŽ, de Stichting African Parks 1 miljoen euro voor het beheren van twee nationale zeeparken aan de kust van Sudan en via de IUCN Nederlands Comitť (IUCN NL) wordt 220.000 euro geschonken aan kleinschalige lokale natuurbeschermingsinitiatieven in West-Afrika.

"Wat ons treft bij deze organisaties is dat ze nooit bij de pakken zullen neerzitten." aldus voorzitter van de Turing Foundation Pieter Geelen. "Bij elke tegenslag is hun houding 'Dan moeten we daar ook wat aan doen!'. Alleen zo ontdek je dat de lijst problemen niet oneindig is, en de initiatieven die je moet nemen ambitieus maar niet onmogelijk. Dat capabele mensen zich met zulke onstuitbare energie over de natuur ontfermen, is een bron van inspiratie en hoop, en hun geweldige track record is de reden dat we deze projecten op deze schaal te steunen."

WNF zal de komende zes jaren in totaal 3 miljoen euro ontvangen om de riffen in de Koraaldriehoek te beschermen, een zeegebied tussen MaleisiŽ, IndonesiŽ en de Filippijnen. De Koraaldriehoek herbergt 75% van alle koraalsoorten, zes van de zeven soorten zeeschildpadden, 3.000 soorten rifvissen, haaien, walvissen en dolfijnen.

De Stichting African Parks helpt de Sudanese regering met het beheren van hun twee belangrijkste nationale parken: Dungonab Bay National Park en Sanganeb Atoll Marine National Park. Turing Foundation draagt hier de komende vijf jaar in totaal 1 miljoen euro aan bij.

Via IUCN NL honoreert de Turing Foundation een aantal projecten in Benin, Mali en Togo; deze projecten streven naar verbeterde landbouw door herwaardering van traditionele gewassen, en de promotie van multifunctionele landschappen waardoor druk op natuurlijke ecosystemen wordt verminderd.

Pieter en Francoise Geelen richtten in 2006 met de opbrengst uit de beursgang van navigatiebedrijf Tom Tom de Turing Foundation op en doneerden 100 miljoen euro aan deze stichting. Deze schenking stelt de stichting in staat elk jaar ongeveer 5 miljoen euro bij te dragen aan leprabestrijding, onderwijs, natuurbescherming en kunst.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


Stichting Turing Foundation
Herengracht 514
1017 CC Amsterdam
Tel. 020-5200010

Email: info@turingfoundation.org
Website: www.turingfoundation.org

top