Nederlands

PRESS RELEASE
The Turing Foundation wins prize for best Dutch annual report 2011

Our apologies!
The remainder of this web page has not been translated

Amsterdam, 12 oktober 2011 - In de Nieuwe Kerk in Den Haag overhandigde Juryvoorzitter Alexander Rinnooy Kan aan Milou Halbesma, directeur Kunst & Natuur van de Turing Foundation de Transparantprijs 2011 voor het beste charitatieve jaarverslag.

Het is de tweede keer dat de Turing Foundation in haar vijfjarig bestaan de Transparantprijs in de categorie vermogensfondsen wint. In 2009 werd het jaarverslag van de Turing Foundation ook al met deze prijs bekroond.


Milou Halbesma neemt de Transparantprijs 2011 in ontvangst van Alexander Rinnooy Kan

Rinnooy Kan complimenteerde de vermogensfondsen om het grote aantal inzendingen: ‘De jury verwacht dat de stap die nu gezet is, zal leiden tot meer inzicht in de omvang en de impact van de bijdrage die vermogensfondsen hebben aan onze maatschappij’. Rinnooy Kan noemde het jaarverslag van de Turing Foundation op veel punten ‘voorbeeldstellend’.

De winnende jaarverslagen vindt u hier: http://www.turingfoundation.org/overons_uk.html


Felicitaties voor de winnaars van de transparantprijs 2011


Over de Turing Foundation Pieter en Françoise Geelen richtten in 2006 met de opbrengst uit de beursgang van TomTom de Turing Foundation op, en schonken 100 miljoen euro aan deze stichting. De stichting financiert in ontwikkelingslanden onderwijs, natuurbescherming en leprabestrijding. In Nederland wordt geld gedoneerd aan initiatieven op het gebied van klassieke muziek, beeldende kunst en poëzie.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stichting Turing Foundation
Herengracht 514
1017 CC Amsterdam
Tel. 020-5200010

Email: info@turingfoundation.org
Website: www.turingfoundation.org

top