Nederlands

PRESS RELEASE
Turing Museumplein Bus makes its first ride

Our apologies!
The remainder of this web page has not been translated

Amsterdam, 8 februari 2012 - Vanochtend heeft de Turing Museumpleinbus zijn eerste rit gemaakt. 23 leerlingen van een basisschool uit Zaandam werden in alle vroegte gratis opgehaald en op het Museumplein in Amsterdam afgezet voor een leuke en leerzame rondleiding in het Van Gogh Museum. De Turing Museumpleinbus is mogelijk gemaakt door de Turing Foundation en zorgt voor gratis vervoer naar het Museumplein voor alle leerlingen uit groep 6, 7 en 8 uit de wijde omtrek van Amsterdam, om vervolgens een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum, Van Gogh Museum of Stedelijk Museum Amsterdam.

De eerste rit van de Turing Museumplein Bus, 8 februari 2012
De eerste rit van de Turing Museumplein Bus, 8 februari 2012

‘Wij hopen dat de Turing Museumpleinbus net zo’n succes wordt als de Rotterdamse bus, en dat ook uit de omgeving rondom Amsterdam de komende drie jaar 25.000 kinderen uit de groepen 6 t/m 8 van de ruim 2500 basisscholen, naar de drie musea aan het Museumplein komen. Daarom investeren wij nu € 275.000 in een tweede Turingbus’, aldus de Turing Foundation.

Uit onderzoek is gebleken dat het vervoer de grootste drempel vormt voor scholen om met hun leerlingen een museum te bezoeken. Nu worden duizenden schoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 van scholen die binnen een straal van 60 km vanaf de ring Amsterdam gevestigd zijn de komende jaren gratis en gemakkelijk vervoerd naar een van de Museumpleinmusea. De drie musea presenteren met elkaar een overzicht van de hoogtepunten van de Nederlandse kunstgeschiedenis met Rembrandt, Van Gogh en Rietveld, vanaf de 17e eeuw tot nu en bieden een op elkaar afgestemd educatief programma.

Van Gogh Museum Rijksmuseum Amsterdam Stedelijk Museum Amsterdam

Museumprogramma
Het programma bestaat uit een bezoek van 1 ½ uur aan één van de drie musea. In groepjes van maximaal 15 personen krijgen de leerlingen onder leiding van een ervaren museumdocent een rondleiding langs de hoogtepunten van het museum. De drie musea maakten bovendien lesmateriaal voor een voorbereidende en afsluitende les op school, inclusief een introductiefilm, om zo goed voorbereid te komen. De kosten bedragen € 75 per groepje van max. 15 leerlingen. Dit zijn de enige kosten, het vervoer en de toegang in het museum is gratis.

De Turing Museumpleinbus
De bus biedt plaats aan maximaal 60 personen. Het vervoer wordt verzorgd door Connexxion Tours.

Turing Museumpleinbus Logo

Over de Turing Foundation
De Turing Foundation financiert sinds 2008 de Turing Museumbus voor Rotterdamse schoolkinderen, waarmee sindsdien circa 25.000 kinderen gratis naar Museum Boijmans van Beuningen en het Chabot Museum zijn vervoerd. De Turing Museumplein bus is de tweede bus die mogelijk wordt gemaakt door de Turing Foundation.

Pieter en Françoise Geelen richtten in 2006 met de opbrengst uit de beursgang van TomTom de Turing Foundation op. Deze stichting financiert in Nederland projecten op het gebied van poëzie en beeldende kunst. Sinds de oprichting doneerde de stichting ruim 5,5 miljoen aan kunstprojecten in Nederland. Meer informatie: www.turingfoundation.org


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stichting Turing Foundation
Herengracht 514
1017 CC Amsterdam
Tel. 020-5200010

Email: info@turingfoundation.org
Website: www.turingfoundation.org

top