Switch to English

PERSBERICHT
‘Turingcar’ voor Chabot Museum en Museum Boijmans Van Beuningen

Amsterdam, 21 April 2008 - De Turing Foundation, het fonds dat in 2006 werd opgericht door TomTom topman Pieter Geelen, doneert een eigen busverbinding aan het Chabot Museum en Museum Boijmans Van Beuningen. De speciale ‘Turingcar’ zal schoolkinderen uit Rotterdam gratis van en naar de betreffende musea brengen. Hiermee wil de Turing Foundation het mogelijk maken dat alle 50.000 schoolgaande kinderen uit de regio Rotterdam de genoemde musea minimaal één keer kunnen bezoeken. Met het project is in totaal 140.000 euro gemoeid.

Gratis, comfortabel en veilig vervoer blijkt voor scholen een van de belangrijkste voorwaarden te zijn om een museum te bezoeken. De Turing Foundation financiert daarom tot 2010 een speciale "Turingcar" die kinderen uit (de regio) Rotterdam gratis, comfortabel en veilig van en naar het Chabot Museum en Museum Boijmans van Beuningen zal vervoeren. Bovendien krijgt elk kind in de Turingcar ook een "Turingcard", waarmee het nog een keer kan terugkomen en gratis zijn ouders mag meenemen. De ambitie is om uiteindelijk elke leerling van iedere basisschool in (de regio) Rotterdam tenminste één keer gedurende zijn schoolcarrière te ontvangen.

In Nederland wil de Turing Foundation meer mensen laten genieten van poëzie, klassieke muziek en schilderkunst in musea. In dit kader ontvingen ook het Utrechtse Poëziecircus, het kindermuziektheater Orkest Max Tak, de Amsterdamse Noorderkerkconcerten, het Delfts Kamermuziekfestival en het Nederlands Blazers Ensemble in de maand april aanzienlijke donaties. Museum Boijmans Van Beuningen ontving al eerder 100.000 euro van de Turing Foundation voor de nu nog lopende expositie Vroege Hollanders, schilderkunst uit de late Middeleeuwen.

Over de Turing Foundation
Pieter en Françoise Geelen richtten in 2006 met de opbrengst uit de beursgang van navigatiebedrijf TomTom de Turing Foundation op en doneerden 100 miljoen euro aan deze stichting. De schenking stelt de stichting in staat elk jaar ongeveer 5 miljoen euro bij te dragen aan projecten op het gebied van leprabestrijding, onderwijs en natuurbescherming in ontwikkelingslanden, en aan kunst in Nederland.


De Turing Museumbus


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stichting Turing Foundation
Herengracht 514
1017 CC Amsterdam
Tel. 020-5200010

Email: info@turingfoundation.org
Website: www.turingfoundation.org

Museum Boijmans Van Beuningen, Saskia Cornelissen,
hoofd Marketing en Communicatie,
telefoon +31(0)10 4419.428/ 561
Email: pressoffice@boijmans.nl
Website: www.boijmans.nl

top