Switch to English

PERSBERICHT
25.000ste Rotterdamse leerling op weg in Turingmuseumbus

Rotterdam, 21 februari 2012 - Vandaag is de 25.000ste leerling, gearriveerd in de Turingmuseumbus, feestelijk onthaald in Museum Boijmans Van Beuningen. Dagelijks bezoeken vele schoolkinderen uit de regio Rotterdam gratis het museum en het Chabot Museum met de Turingmuseumbus. Deze bus rijdt sinds 2008 dankzij de financiŽle steun van de Turing Foundation.

De leerling Thomas van der Duin Schouten en zijn klas van OBS De Brandaris uit Hellevoetsluis ontvingen een feestelijk boeket van Boijmans potloden, een bouwplaat van het Chabot Museum en een stapel kinderkunstboeken voor in de schoolbibliotheek. Het is een feestelijk moment voor de Turingmuseumbus, Museum Boijmans Van Beuningen en het Chabot Museum. Sinds 2008 is het aantal scholieren dat deze musea bezoekt sterk toegenomen, mede dankzij dit gratis busvervoer van scholen naar het museum. Het museumbezoek blijkt hierdoor voor tienduizenden Rotterdamse schoolkinderen laagdrempeliger en toegankelijker. Dankzij de financiŽle steun van de Turing Foundation kunnen Museum Boijmans Van Beuningen en het Chabot Museum het gratis busvervoer blijven aanbieden tot en met schooljaar 2013/2014.


Leerlingen OBS De Brandaris uit Hellevoetsluis voor de Turingmuseumbus, foto Fred Ernst.


De leerlingen van OBS De Brandaris uit Hellevoetsluis werden feestelijk ontvangen in Museum Boijmans Van Beuningen, foto Fred Ernst. (v.l.n.r: Ellen Wilbrink van de Turing Foundation, leerling Thomas van der Duin Schouten en leerling Jesse Kleij)


Over de Turing Foundation
De Turing Foundation is een Nederlands vermogensfonds, opgericht door Pieter Geelen en Francoise Geelen uit de beursopbrengsten van TomTom NV, dat haar gelden in Nederland gebruikt om meer mensen te laten genieten van poŽzie, klassieke muziek en musea.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Stichting Turing Foundation
Herengracht 514
1017 CC Amsterdam
Tel. 020-5200010

Email: info@turingfoundation.org
Website: www.turingfoundation.org

top